[VIDEO/FOTO] Boćarski klub Poljane dobio novo boćalište

Autor: Marina Pauletić 04.05.2024

Ukupna vrijednost investicije iznosi 1.204.617,88 EUR-a.

Poljane – Jutros je u Poljanama održana svečana prezentacija i primopredaja nove zgrade Boćarije Poljane s pratećim sadržajima Boćarskom klubu Poljane. Radovi na rekonstrukciji objekta započeli su početkom prošle godine rušenjem stare, ruševne zgrade Boćarije. Ukupna bruto površina iznosi 118 m2, a građevina je pristupačna osobama s invaliditetom i osobama smanjene pokretljivosti. Uz boćalište je dograđena i pomoćna građevina – spremište, površine 52 m2, izgrađene su nove betonske tribine te je samo boćalište asfaltirano i natkriveno u širini sve četiri staze. Ugrađena je ekološka rasvjeta na lokaciji te je popločen i uređen okoliš objekata. Uz Boćariju je rekonstruirano, opremljeno i ograđeno postojeće košarkaško igralište koje je postalo multifunkcionalno sportsko igralište za košarku i za mali nogomet. Tako su Poljane dobile mali sportsko-rekreacijski centar za sve dobne skupine.

Ukupna vrijednost investicije iznosi 1.204.617,88 EUR-a. Radove je izvela tvrtka Eding iz Zagreba, a nadzor Herman projekt d.o.o., Veprinac. Investicija je u potpunosti pokrivena proračunskim sredstvima Grada Opatije.

Ugovor o primopredaji objekta potpisali su gradonačelnik Opatije, Fernando Kirigin i predsjednik BK Poljane, Bruno Belasić.

– Želim da vam ovaj novi dom u kojem ćete moći kvalitetno trenirati pruži uvjete za ostvarivanje odličnih sportskih rezultata. Isto tako, ovo će mjesto ponovno biti središte društvenog života Poljana i to za sve generacije mještana. Ova investicija temelji se na našem planu razvoja opatijskog zaleđa i osiguranja kvalitetnih uvjeta života našim građanima. Ponovno se vidimo na najvećem pojanskom blagdanu Petrovi kada će Boćarija i službeno zaživjeti, istaknuo je gradonačelnik Kirigin prilikom potpisivanja ugovora.

Nikol Belasić, članica ekipe aktualnih državnih prvakinja uz pomoć malih Pojanki demonstrirala je bacanje boće u čemu se okušao i sam gradonačelnik. Otvorenje su podržali brojni mještani koji su potom mogli obići novouređeno boćalište, a organizirano je bilo i prigodno druženje.

Boćarski klub Poljane trenutno je u drugoj županijskoj ligi, a nadaju se iduće godine ući u prvu ligu.

Predsjednik Boćarskog kluba Poljane Bruno Belasić zahvalio je na svemu učinjenom, kazao kako će boćari sada imati izvrsne uvjete za trening, a vjeruje i da će nova Boćarija privući i mnoge mlade sportaše na bavljenje ovim tradicionalnim sportom.

Više pogledajte u našem video prilogu.

VIDEO

Boćarski klub Poljane dobio novo boćalište

Više sa portala poduckun.net ...